Snijd 2 tenen knoflook fijn of pers ze uit. Marineer vervolgens 200 gr. Kipfilet met de sap van 1 uitgeknepen limoen en knoflook voor 2 uur in een afgedekte schaal/bak. Rooster ondertussen 60 gr. pijnboompitten en snijd 1 rode ui in halve ringen. Snijd ook 1 rode paprika in repen en snijd ook alle 250 gr. champignons op en bak deze goudbruin. Bak de ui champignons en paprika tot ze glazig zijn. Bak de kipfilet in de oven op 220°C tot ze helemaal gaar is. Haal de kip uit de oven en snijd het filetje vervolgens in reepjes. Leg de 4 O Mundo Pita’s in een broodrooster of in de oven en bak ze bruin. Snijd ze gedeeltelijk open en doe er een goede schep humus in. Vul vervolgens met de kipfiletreepjes en de ui en paprika, champignon en eindig met wat rucola.
Zet de oven op 180°C. Leg 50 gr. Hazelnoten en de 4 O Mundo pitabroodjes in een ovenschaal en bak ze circa 5-8 min. Snijd 2 peren in lange plakjes waarbij je ook het klokhuis verwijderd. De schil mag gewoon blijven zitten, zorg wel dat de peren gewassen zijn. Laat ondertussen ook 400 gr. Artisjokharten uitlekken. Meng 100 ml. Yoghurt en 4 el mayonaise in een komt met een ½ teentje uitgeperste knoflook. Snijd de dille fijn en voeg het toe aan de knoflook-mayonaise saus en breng het op smaak met zout en peper.
Haal de hazelnoten uit de oven en hak ze in grove stukken. Snijd ook de broodjes open zodat er een opening ontstaat. Verdeel wat veldsla, peer, artisjokken en hazelnootjes erover (Wat je overhoudt kan je voor een salade gebruiken). Verhit vervolgens een grillpan en snijdt 1 pak haloumi in plakken. Grill ze aan beide kanten voor 1 ½ minuut. Leg de haloumi in de broodjes. Serveer een dressing en broodje los van elkaar.
Snijd 4 gekruide worstjes in de lengte doormidden en bestrijk ze met een beetje olie. Leg ze op de grill en bak ze binnen 10 tot 8 min. goudbruin waarbij je ze telkens keert.
Halveer een komkommer ook in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in een paar stukken zodat hij gemakkelijk in de blender past. Doe er 1/2 teen knoflook, 15 gr. Koriander, 1 tl. Gemalen komijn en 125 gr. Crème fraîche bij en maal het ongeveer 10 sec. Doe er wat zout en peper bij voor de smaak.
Snijd de 4 opgewarmde O Mundo pitabroodjes open en beleg ze met een handjevol rucola. Leg de worst hierop en besprenkel met de komkommer salsa.
Tip: Mocht je minder tijd hebben, dan kan je de komkommersalsa ook vervangen door kant-en-klare tzatziki.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een bakpan. Snijd de tofu in vierkante cubes (dobbelsteentjes) en bak ze tot goudbruin zijn. Schil 1 wortel in de lengte, zodat je lange slierten krijgt. Rooster de O Mundo Pita broodjes in de oven of in een toaster. Maak de pita broodjes open en vul met tzatziki, wat veldsla en de worstel sliertjes. Eindig met de gebakken tofu en nog wat tzatziki.
Haal de hazelnoten uit de oven en hak ze in grove stukken. Snijd ook de broodjes open zodat er een opening ontstaat. Verdeel wat veldsla, peer, artisjokken en hazelnootjes erover (Wat je overhoudt kan je voor een salade gebruiken). Verhit vervolgens een grillpan en snijdt 1 pak haloumi in plakken. Grill ze aan beide kanten voor 1 ½ minuut. Leg de haloumi in de broodjes. Serveer een dressing en broodje los van elkaar.
Lekker voor lunch