- Hamburger recepten -

Geniet van de rijke smaken uit de wereldkeuken met onze recepten.

- Champignon burger (vier burgers) -

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 ui in halve ringen en 20 champignons in kwartjes. Snijd van de blauwe kaas plakjes af (reken op ongeveer 3 plakjes per burger). Bak de ui en champignons tot deze goudbruin zijn. Stop 4 O Mundo hamburger broodjes in de oven en bak ze voor 5 minuten. Verhit een koekenpan en schroei de vier burgers dicht aan één kant. Laat hem nog even meebakken en draai hem om zodat ook de andere kant dichtschroeit. Leg gelijk de blauwe kaas erop zodat deze smelt. Haal de broodjes uit de oven en snijdt ze open. Besmeer met mayonaise en ketchup en leg waterkers en rucola erop. Leg de burger erop en maak af met de ui en champignons. Eet smakelijk.

- Classic Burger (vier burgers) -

Bak 8 reepjes spek in een koekenpan. Snijd ui in halve ringen en bak deze in dezelfde koekenpan als waar de spekjes in zijn gebakken.
Doe 4 O Mundo Burger buns in de oven op 180°C voor 5 minuten. Snijd ook 2 tomaten in 8 plakjes en trek wat schone sla blaadjes van de krop af.
Verhit een koekenpan of grillpan met een eetlepel olie. Schroei 4 burgers aan één kant goed dicht, op hoog vuur en laat hem even op deze kant liggen terwijl je het vuur wat lager zet. Draai de burger vervolgens weer om nadat je het vuur weer hoog hebt staan, zodat ook de andere kant dichtschroeit en beleg elke burger met een plak kaas. Laat de kaas smelten op de burger.
Haal de broodjes uit de oven en snijd ze open. Beleg je broodje met de sla, tomaat, en spek. Leg de burger met kaas erop. Beleg verder met de ui boven en doe er nog mayonaise en ketchup op. Eet smakelijk!
Een slimme Duitse immigrant die naar Amerika was gereisd, besloot het broodje te verkopen op de straten van New York.

- Pittige Zalm burger (vier burgers) -

Verwarm de oven op 180°C en bak de 4 O Mundo Burger Buns voor 5 minuten. Maak ondertussen 400 gr. Zalmfilet schoon en snijd het in stukjes. Snijd 2 lente-uitjes, ½ rode peper (zonder de zaadjes), 2 knoflooktenen op. Trek de blaadjes van een paar takjes koriander. Meng dit alles met een scheut sesamolie en het sap van 1 limoen in een blender. Voeg er wat zout en peper bij voor de smaak en wat sesamzaadjes. Zorg dat de blender er een stevige massa van maakt (het moet vooral grof blijven, zo behoudt het nog wat structuur). Maak van de mix vier burgers en bak ze binnen 10 minuten gaar in een koekenpan. Mix in een bakje 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels wasabi (blijf proeven tot de wasabi mayonaise de juiste smaak heeft). Leg een handje veldsla op de vier opgewarmde O Mundo Burger Buns. Leg de zalmburger erop en besmeer het nog met de wasabimayonaise. Eet smakelijk.